top of page
LiefdevolleFotografie040983_edited.jpg

Baarmoeder Rite


“The womb is no place to store fear or pain.

   The womb is to create and give birth to life”

Image.jpeg

De Baarmoeder Rite is een ritueel uit de Andes dat sinds 2015 haar weg naar buiten heeft gevonden.

Het is tijd voor alle vrouwen om hun baarmoeder weer te gaan zien als plek van creatiekracht.

Niet als een plek voor pijn, angst en trauma.

Womb Healing Ceremony

Met ondersteuning van de Cacao en Mimosa Pudica

Zaterdag 4 december 2021

Van 12:00 - 17:00

Achteraf Potluck

Prijs: 90 euro

medicijcirkel komslag_edited.jpg
Anker 1
LiefdevolleFotografie04098_edited.jpg

Ik heb dit ritueel zelf een aantal jaar geleden mogen ontvangen in een retraite van mijn teacher Deva Yama.

Dit ritueel kondigde voor mij het begin van een grote helende reis aan.

Het opende de deur om mijn feminine kant en mijn baarmoeder als een bron van kracht te gaan zien.

In plaats van een maandelijkse herinnering aan het niet mee kunnen komen in een maatschappij gemaakt voor het masculine ritme en mijn onvervulde verlangens.

In de jaren erna stopte ik met in mijn trauma en pijn blijven hangen. Ik ging keuzes maken die mij helemaal ondersteunen, zodat ik weer in contact kwam met mijn creatiekracht en levensvreugde.
 

LiefdevolleFotografie040943_edited.jpg

Deze dag staat in het teken van je eigen pijn in je baarmoeder onderzoeken om het liefdevol vrij te kunnen laten.

 

Dit kan gaan over alles wat met het vrouw zijn te maken heeft als ook trauma van voorgaande generaties vrouwen.

Ceremoniële Cacao verzacht en opent onze harten.

Ze brengt ons in contact met ons lichaam

en onze gevoelens.

Mimosa Pudica werkt zacht in op ons buikgebied.

Daar brengt ze heling aan onze voortplantingsorganen.

Ze leert ons hoe we open en in onze kracht kunnen blijven ook als het spannend is.

Het is tijd!
We reclaimen met dit ritueel onze baarmoeder als plek van creatie en levenskracht.

Dit ritueel is als eerste ontvangen door Marcella Lobos, een shaman uit de Andes regio. Ze kreeg in een plantmedicijnreis een initiatie van al onze voormoeders, de 13 grootmoeders, om door te geven. In de initiatie werd haar baarmoeder geheeld. Ze besefte zich dat de baarmoeder te lang een plek van trauma en angst is geweest voor vrouwen.

 

Al sinds de godin werd verdrongen door een masculiene god. Zo’n 4000 jaar geleden.

Ze kreeg de opdracht het ritueel te verspreiden - en wij mogen het ook verder delen - zodat de heling van onze baarmoeders zich als een olievlek verspreidt over alle vrouwen op aarde. En ook moeder aarde zich zelf kan gaan helen.

Deelnemers over de cirkels

Dagmar

Spaceholden is wat Eva doet. Letterlijk zorgen dat er ruimte is. In de groep, maar ook in jou tijdens je innerlijk proces. Precies op de momenten dat die ruimte er niet is of kleiner lijkt te worden, is Eva daar om ruimte terug te brengen. Zo heb ik ervaren dat er altijd ruimte is, hoe uitdagend de processen ook kunnen zijn.

Steffenie

Tijdens de cirkels zorgt Eva voor een gevoel van thuiskomen. Bij haar, bij de anderen in de cirkel en ook met jezelf en je proces. Alles mag zijn, ook al mag je het van jezelf nog niet helemaal. Er ontstaat een diepe connectie met jezelf, de cirkel en het grotere veld.

Raphaële

Tijdens de cirkels bij Eva ervaar ik complete aandacht en ruimte voor mijn eigen proces, maar kan ik ook steunend aanwezig zijn in het proces van de anderen. Alsof we het toch ook echt samen doen, drager zijn en gedragen worden. Dat is heling.

Tropical Plant

Wat is dat eigenlijk, plantmedicijn?

 • Wat is een intentie?
  Een bewuste positieve zin of woord die uitdrukking geeft aan iets dat je wil ervaren of waar je meer van wil zien in je leven. Het heeft te maken met je drijfveren, verlangens, waarden of iets dat je wil bereiken. Je ziet: het is nogal breed. In ieder geval is het iets dat net wat meer richting of zingeving kan geven aan je dag of een activiteit.
 • Moet ik een intentie hebben van te voren?
  Nee helemaal niet! Soms kom je omdat je een lekkere ontspannen middag wil hebben of omdat je nieuwsgierig bent. Allemaal helemaal goed! En soms weet je je intentie een dag van te voren of pas als je in de cirkel zit. Het mag allemaal.
 • Wat voor kleren trek ik aan?
  Kleren waarin jij je fijn kunt ontspannen en prettig voelt. Het is handig als het niet knelt. En het is fijn als je iets warms mee hebt. Een sjaal, trui, sokken. Cirkels kunnen soms veel losmaken en dan kun je het opeens warm of koud hebben.
 • Wat neem ik mee?
  - Alles wat jou helpt om een fijn plekje op de grond te maken (Schapenvacht / dekentje, meditatiestoel/kussen) - Waterfles - Eventueel bikini en handdoek als je wil zwemmen in de rivier… - Eventuele extra’s: Dit staat in de welkomstmail die je ontvangt
 • Wat is een “cirkel”?
  Mensen komen al 300.000 jaar samen in cirkels rondom het vuur om zich te verbinden. Een cirkel staat symbool voor oneindigheid en eenheid. In de cirkel ervaren we direct dat we gelijkwaardig zijn. We kunnen elkaar allemaal zien of horen en niemand zit in de hoek of uit het zicht. We ervaren dan ook veel meer connectie met elkaar. De energie en intenties worden in een cirkel ook versterkt door de vorm en de symboliek.
 • Wat is een open cirkel?
  Een cirkel die elke bijeenkomst openstaat voor nieuwe deelnemers. In tegenstelling tot een cirkel van deelnemers die langere tijd met elkaar optrekt en geen nieuwe deelnemers toelaat.
 • Wat als ik geen plantmedicijn wil. Heeft het dan wel zin om deel te nemen?
  Jazeker! Er zijn vele manieren om je te verbinden met een plant. Dus als je een nee voelt op het innemen dan raad ik je aan om daarnaar te luisteren. En de planten ervaren zijn niet het doel. Het doel is te voelen wat er in je leeft en richting te vinden. Om je te ontspannen in verbinding met anderen. Om te horen en gehoord te worden. De planten kunnen ons daarbij ondersteunen en ons voeden in ons proces. Net zoals een eenvoudig maal van groenten gedeeld met anderen ons intens kan voeden.
 • Zitten de plantmedicijnen bij de prijs inbegrepen?
  Alle plantmedicijnen die ik tijdens de cirkel aanbiedt zitten bij de prijs ingegrepen. Mocht je achteraf iets mee naar huis willen dan kun je ze via mij kopen. Het geld gaat direct naar de makers toe. Het is fijn als je daarvoor contant geld meebrengt.
 • Moet je ervaring hebben met mediteren, plantmedicijn of yoga?"
  Nee, dat is niet nodig. De visualisaties en eventuele oefeningen zijn juist geschikt voor iedereen. Of je nou 23 of 63 bent, veel meditatie ervaring of geen idee hebt. En hoe je contact met het medicijn maakt daar begeleid ik je helemaal in.
 • Ik slik medicatie. Kan het dan wel?
  De plantmedicijnen die ik gebruik zijn heel zacht. Het is belangrijk dat je zelf je grenzen in de gaten houdt. En bijvoorbeeld een kleinere hoeveelheid neemt. Of eerder stopt. En het is altijd fijn om even af te stemmen. Dus mail mij op info@selfcarespecialist.nl of vul het formulier onderaan de pagina in, dan kijk ik even mee. En overleg ook met de voorschrijvende arts.
 • Wat is plantmedicijn?
  Elk plant kan een medicijn zijn. Iets dat het lichaam, de geest of de ziel voedt. Met toestemming geplukt en toegepast met aandacht en liefde voor de plant, de omgeving en de ontvanger kan een plant een krachtige bondgenoot en leraar zijn. De plant kan jouw lichaam voeden, helpen vechten tegen indringers, je emoties helpen reguleren en je pijn verzachten. En sommige planten leren je diepe lessen over hoe zin te geven aan je leven.
 • Wat is een Banos de Flores?
  Een ritueel dat oude energie opruimt en nieuwe energie uitnodigt. We maken een spiritueel ‘bad’ van bloemen en planten die je met intentie hebt uitgezocht. Vervolgens besprenkel je jezelf en je plek ermee. Of ga je in je bad zitten/overgiet je jezelf ermee. Afhankelijk van de bloemen en planten die je op gevoel uitkiest en de intentie die je zet kan deze nieuwe energie versterken of verzachten. Water neemt heel makkelijk energie over en is daardoor een fijne reiniger. Water heeft een zachte en verfrissende kwaliteit en ‘wast’ alles schoon en spoelt weg wat ettert en vastzit. Het is een ritueel dat je eenmaal een keer hebt meegedaan ook fijn zelf thuis kan doen.
 • Moet ik naakt?
  Nee, helemaal niet. Het bloemenbad ritueel doen we helemaal gekleed! Je kan wel je bikini meenemen en in de rivier gaan zwemmen als je daar zin in hebt, maar dat is iets anders.
 • Word ik nat?
  Nou echt minimaal en je hebt het zelf in de hand. Je maakt je handen nat en strijkt jezelf dan af.
 • Moet ik extra kleding mee?
  Alleen een bikini en handdoek als je wil zwemmen achteraf En iets warms dus voor als je het koud krijgt.
Anker 2
bottom of page